Gastroblog września, czyli najciekawsze, przydatne dla restauratorów artykuły blogosfery gastronomicznej.#Gastroblog miesiąca to szansa dla blogerów na pokazanie się restauratorom i właścicielom firm z branży gastronomicznej.
Wpisy do #Gastrobloga trafiają z researchu naszej listy blogów gastronomicznych a także z Waszych zgłoszeń (są traktowane priorytetowo).
Artykuły można zgłaszać do 3 dnia kolejnego miesiąca, natomiast wyniki zestawienia publikujemy 3-5 dni potem na stronie głównej Managero.pl a także na naszych kanałach społecznościowych. Artykuł można dodać w jednej z pięciu kategorii, wyróżniony będzie jeden artykuł w każdej kategorii. A oto wyniki z czerwca.
#Gastroblog września
A. Recenzje restauracji
- U Rysia – miejska smażalnia z rybami z Mazur – Restaurantica
Artykuł opisujący smażalnię ryb, która w zasadzie jest również restauracją. Dla miłośników ryb słodkowodnych będzie to raj na Ziemi – bez konieczności wyjazdu na Mazury. Taka forma lokalu pokazuje również popyt na dania nie tylko z innego kraju, ale również z innego regionu Polski.
B. Blogi kulinarne
- Ciasto dyniowe z pomarańczowym lukrem – Kuchnia w formie
Nastała jesień, a więc na tapetę bierzemy dynię. Przepis na ciasta dyniowe są o tej porze roku na topie, a to wygląda bardzo smacznie. Warto w kawiarniach odświeżyć nieco menu po gorącym lecie i postawić na smaki jesieni.
C. Blogi o alkoholach
- Sardynkowy zawrót głowy – PoWINOwaci
Jak już jesteśmy przy rybach, to polecam wpis o grillowanych… sardynkach. Wraz z poradami, jakie wino pasuje do takiego zestawu. PoWINOwaci pierwszy raz goszczą w naszym zestawieniu. Blog o winach będzie na pewno skarbnicą wiedzy dla restauratorów.
D. Blogi o kawie i herbacie
- Lody herbaciane – Kolory Herbaty
Jesień to również herbata, ale niekoniecznie gorąca. I niekoniecznie w stanie płynnym. Lody herbaciane do autorski przepis znaleziony na blogu Kolory Herbaty. Spodoba się osobom, które lubią mniej słodkie desery.
E. Blogi specjalistyczne
- Minimalna stawka godzinowa – Prawo w gastronomii
Płaca minimalna rośnie, a od stycznia pojawia się stawka minimalna. Restaurator nie może już zatrudniać pracowników płacąc im mniej niż 13 zł/h. Więcej informacji znajdziecie w artykule Piotra.
Gratulujemy blogerom których wpisy znalazły się w zestawieniu. Zwycięskie artykuły zostaną opublikowane na naszych profilu na Facebooku.
Już dziś zapraszamy do zgłaszania artykułów w październikowym #Gastroblogu miesiąca: zgłoś artykuł
Zostaw komentarz