#Gastroblog miesiąca Aktualności gastronomiczne

#Gastroblog miesiąca – kwiecień 4/2016

GASTROBLOG kwietnia

Gastroblog kwietnia, czyli najciekawsze, przydatne dla restauratorów artykuły blogosfery gastronomicznej.#Gastroblog miesiąca to szansa dla blogerów na pokazanie się restauratorom i właścicielom firm z branży gastronomicznej.

Wpisy do #Gastrobloga trafiają z researchu naszej listy blogów gastronomicznych a także z Waszych zgłoszeń (są traktowane priorytetowo).

Artykuły można zgłaszać do 3 dnia kolejnego miesiąca, natomiast wyniki zestawienia publikujemy 2-4 dni potem na stronie głównej Managero.pl a także na naszych kanałach społecznościowych. Artykuł można dodać w jednej z pięciu kategorii, wyróżniony będzie jeden artykuł w każdej kategorii. A oto wyniki z kwietnia.

#Gastroblog kwietnia

A. Recenzje restauracji

  1. Pop Up Ferment – Froblog

Ciekawa recenzja „restauracji w restauracji”. Pop Up Ferment to projekt polegający na serwowaniu wieczorami w restauracji Rozbrat 20 autorskiego menu Krzysztofa Rabka.

B. Blogi kulinarne

  1. Ciasto drożdżowe z rabarbarem – Kulinarny blog Samanthy

Rozpoczął się sezon na rabarbar, dlatego zwycięzca kwietniowego wpisu w kategorii „blog kulinarny” nie mógł być nikt inny jak rabarbar. Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką zna każdy.

C. Blogi o alkoholach

  1. Kilka słów o Beer Geek Madness 4 – Mój kufelek

Relacja z piwnej imprezy, na której browary chwalą się swoimi zwariowanymi piwami. Pale Ale z kiwi czy piwo landrynkowe to tylko niektóre ze smacznych „dziwact”, na które warto spojrzeć podczas kolejnej dostawy.

D. Blogi o kawie i herbacie

  1. Biała Małpa – Herbaciane Szlaki

W tym artykule przekonacie się, że smak herbaty zależy również od porcji kupionego suszu. Jedna torebka herbaty może mieć zupełnie inny smak niż inna torebka tej samej herbaty. Dodatkowo dowiecie się, dlaczego warto eksperymentować z parzeniem „na zimno”.

E. Blogi specjalistyczne

  1. Trzy podstawowe sposoby informowania o alergenach – Prawo w gastronomii

Kontrole Sanepidu idą z duchem czasu i skupiają się również na poprawnym informowaniu gości o obecnych w daniach alergenach. W tym artykule poznacie trzy sposoby, które pomogą Wam uporać się z tym tematem.

Gratulujemy blogerom których wpisy znalazły się w zestawieniu. Zwycięskie artykuły zostaną opublikowane na naszych profilu na Facebooku.

Już dziś zapraszamy do zgłaszania artykułów w majowym #Gastroblogu miesiąca: zgłoś artykuł

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Zostaw komentarz

Oceń książkę

Call Now Button