Gastroblog czerwca, czyli najciekawsze, przydatne dla restauratorów artykuły blogosfery gastronomicznej.#Gastroblog miesiąca to szansa dla blogerów na pokazanie się restauratorom i właścicielom firm z branży gastronomicznej.
Wpisy do #Gastrobloga trafiają z researchu naszej listy blogów gastronomicznych a także z Waszych zgłoszeń (są traktowane priorytetowo).
Artykuły można zgłaszać do 3 dnia kolejnego miesiąca, natomiast wyniki zestawienia publikujemy 3-5 dni potem na stronie głównej Managero.pl a także na naszych kanałach społecznościowych. Artykuł można dodać w jednej z pięciu kategorii, wyróżniony będzie jeden artykuł w każdej kategorii. A oto wyniki z czerwca.
#Gastroblog czerwca
A. Recenzje restauracji
- Krowowarzywa (Kraków) – Dania kontra Ania
Ktoś, kto planuje otworzyć burgerownię lub lokal wegetariański/wegański, koniecznie musi zajrzeć do recenzji Krowowarzyw. W pierwszym przypadku – zwłaszcza w mniejszych miastach, aby rozważyć powiększenie mięsnego menu burgerowni o ofertę dla wegetarian. W drugim przypadku – aby podejrzeć jak TO robi czołówka.
B. Blogi kulinarne
- Ciasto ucierane z twarożkiem i malinami – Fantazje kulinarne Magdy K.
Trwa sezon na maliny, a więc zwycięzcą czerwcowego wpisu w kategorii “blog kulinarny” został przepis na ciasto z tymi przepysznymi owocami. Możliwości wykorzystania polskich owoców sezonowych jest więcej, ciasto będzie równie dobre z borówkami jak i z porzeczkami.
C. Blogi o alkoholach
- Kormoran 1 na 100 – Kororowe Szyszki
Bezalkoholowe piwo w stylu American Pale Ale to niewątpliwie hit ostatniego miesiąca. Warte rozważenia przy zakupie trunków do baru, gdyż fanów amerykańskich chmieli jest coraz więcej, a nie każdy może zawsze pozwolić sobie na procenty.
D. Blogi o kawie i herbacie
- Dodatki do herbaty: biscuits – Filiżanka Smaków
Tak jak do dobrego piwa można dobrać odpowiednie dania, tak do herbaty można dobrać słodkie (i nie tylko) dodatki. W artykule przeczytasz o historii herbatników i poznasz przepis na ich wykonanie.
E. Blogi specjalistyczne
- Shorty kulinarne, cz1. – toalety – Architektura kulinarna
Najmniej czasu przy otwieraniu i wystroju lokalu poświęca się toaletom. Jagna na swoim blogu pisze, że jest to błąd i zapowiada, że przyjrzy się toaletom w warszawskich knajpach. Czekamy na efekty!
Gratulujemy blogerom których wpisy znalazły się w zestawieniu. Zwycięskie artykuły zostaną opublikowane na naszych profilu na Facebooku.
Już dziś zapraszamy do zgłaszania artykułów w lipcowym #Gastroblogu miesiąca: zgłoś artykuł
Zostaw komentarz