Gastroblog kwietnia 2021, czyli najciekawsze, przydatne dla restauratorów artykuły blogosfery gastronomicznej. #Gastroblog miesiąca to okazja dla blogerów na pokazanie swoich blogów restauratorom i właścicielom firm branży gastronomicznej.
Wpisy do #Gastrobloga trafiają z researchu naszej listy blogów gastronomicznych a także z Waszych zgłoszeń (są traktowane priorytetowo).
Artykuły można zgłaszać do 3 dnia kolejnego miesiąca, natomiast wyniki zestawienia publikujemy 3-5 dni potem na stronie głównej Managero.pl a także na naszych kanałach społecznościowych. Artykuł można dodać w jednej z pięciu kategorii, wyróżniony będzie jeden artykuł w każdej kategorii. A oto wyniki z kwietnia.
#Gastroblog kwietnia 2021
A. Recenzje restauracji
Najlepsze jedzenie na wynos we Wrocławiu – TOP 10 – Wrocławskie podróże kulinarne
Chcąc, czy nie chcąc kwiecień to był miesiąc, w którym dalej mogliśmy cieszyć się daniami tylko na wynos. Przed Wami zestawienie najlepszych restauracji we Wrocławiu w kwietniu.
B. Blogi kulinarne
SZAFRAN – NAJLEPSZE PRZEPISY – Ugotowane Pozamiatane
Szafran to najdroższa przyprawa na świecie ze względu na trudność w jego pozyskiwaniu. Na szczęście wystarczy jego niewielka ilość, aby urormaicić potrawy i podbudować zdrowie.
C. Blogi o alkoholach
SENSORYKA PIWNA DIACETYL – SKĄD BIERZE SIĘ W PIWIE? – Piwny garaż
Wyjaśnienie, skąd bierze się maślany zapach w piwie.
D. Blogi o kawie i herbacie
Co najbardziej wpływa na smak kawy? – Filiżanka smaków
Zastanawialiście się kiedyś, dlaczego kawa przygotowywana w domu smakuje zupełnie inaczej, niż ta z kawiarni? Przeczytaj, co wpływa na jej smak i aromat.
D. Blogi specjalistyczne
Gastronomia wraca. Problemy zostają. – Przepis na gastronomię
W maju gastronomia wraca do pełnego funkcjonowania. Najpierw otwarte zostaną ogródki gastronomiczne i możliwe będą przyjęcia na świeżym powietrzu, a potem także sprzedaż na sali i organizacja przyjęć okolicznościowych w zamkniętych salach.
Gratulujemy blogerom których wpisy znalazły się w zestawieniu. Zwycięskie artykuły zostaną opublikowane na naszych profilu na Facebooku.
Już dziś zapraszamy do zgłaszania artykułów w majowym #Gastroblogu: zgłoś artykuł