Szkolenie HACCP jest wymagane przez Sanepid. Dowiedz się kiedy i przez kogo jest organizowane szkolenie z zakresu tworzenia dokumentacji HACCP i GMP/GHP, ile kosztuje i czego się na nim nauczysz.
Wybierz miasto, w którym chciałbyś odbyć szkolenie, zarezerwuj termin i wypełnij formularz zapisów na dole strony. Za pomocą formularza możesz również zadać pytanie.
Dla kogo szkolenie HACCP?
Szkolenie HACCP powinni odbyć pracownicy firm branży spożywczej, lokali gastronomicznych, zakładów żywienia zbiorowego i innych instytucji gdzie występuje kontakt człowieka z żywnością.
Do czego przyda mi się szkolenie HACCP?
HACCP to angielski skrót od “systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli”. Znajomość systemu HACCP jest obowiązkowa podczas pracy w gastronomii: w restauracjach, kawiarniach, barach i i innych zakładach żywienia zbiorowego.
Praktyczna wiedza o wdrożeniu systemu HACCP w lokalu gastronomicznym pozwoli Ci przejść bez problemu kontrolę Sanepidu – nawet tą niezapowiedzianą! Warto wiedzieć, że wprowadzanie HACCP nie jest obowiązkowe w małych zakładach typu klubokawiarnia albo fast-food. Wraz z rozwojem biznesu będzie to jednak konieczne! W małej gastronomii wystarczy wprowadzić Dobre Praktyki Produkcyjne (GMP) oraz Dobre Praktyki Higieniczne (GHP), które są częścią systemu HACCP. Szkolenie HACCP jest więc pożyteczne zarówno dla pracowników i właścicieli dużych lokali, jak i dla tych pracujących w małej gastronomii.
Opis szkolenia HACCP
Na szkoleniu dowiesz się jak przy minimalnych nakładach finansowych wprowadzić u Ciebie prawidłowy system HACCP. Szkolenie zawiera elementy teoretyczne i praktyczne a po jego ukończeniu otrzymujesz certyfikat potrzebny w Sanepidzie.
Szkolenie prowadzą wieloletni praktycy, znani specjaliści z branży gastronomicznej. Wiedza i umiejętności wyniesione ze szkolenia przydadzą się w otwarciu i prowadzeniu restauracji, kawiarni, pubu i każdego innego lokalu gastronomicznego. Szkolenie jest również skierowane do pracowników, którzy powinni je przejść aby zapoznać się z systemem HACCP.
Czego nauczysz się na szkoleniu HACCP
- jak stworzyć księgę HACCP,
- jak wdrożyć zasady sanitarne w lokalu,
- jak skutecznie zadbać o bezpieczeństwo żywności,
- jak poradzić sobie z kontrolą Sanepidu,
- analizy zagrożeń dla jakości zdrowotnej produktów,
- wyznaczania krytycznych punktów kontrolnych w procesie produkcji,
- poznasz strukturę i wymagania systemu HACCP,
- pozyskasz wiedzę i umiejętności do przygotowania i przeprowadzania audytów wewnętrznych HACCP,
- zapoznasz się z fachową terminologią związaną z systemem HACCP,
- nabędziesz wiedzę w zakresie wymagań systemu HACCP/ISO 22000 oraz Dobrych Praktyk Produkcyjnych GMP i Dobrych Praktyk Higienicznych GHP.
Miasta, w których odbywa się szkolenie HACCP
Wrocław
- Nazwa: Kurs System HACCP w gastronomii
- Organizator: Horeca+
- Czas trwania: 6 godzin
- Najbliższe terminy: termin do ustalenia
- Cena kursu: 297 złotych netto
Warszawa
- Nazwa: Szkolenie System HACCP w gastronomii
- Organizator: KCG
- Czas trwania: 3 godziny
- Najbliższe terminy: szkolenie u Klienta, termin do ustalenia
- Cena kursu: 250 złotych netto
Gdańsk-Gdynia-Sopot
- Nazwa: Szkolenie System HACCP w gastronomii
- Organizator: Coccus
- Czas trwania: 3 godziny
- Najbliższe terminy: szkolenie u Klienta, termin do ustalenia
- Cena kursu: 250 złotych netto