Naleśnikarnia

  • This topic has 2 replies, 3 voices, and was last updated No Replies by Anonymous.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #937
    kinga
    Użytkownik

    Otwieram nalesnikarnie, ofiocjalnie z ciasta w proszku i produktów ze sloików. Faktem ejst jednak, ze wcale tak nie będzie, jednak jak mogłabym się zabezpieczyć na wypadek kontroli sanepidu? czy fikcyjne umowy na dostawę farszu wchodzą w rachube? Jak to ugryzc aby było dobrze? Prosze o doradzenie i dzięki za pomoc

    #953
    Luk
    Klucznik

    Cześć, nie doradzam jak oszukać prawo, ale podpowiem alternatywne sposoby. Jak je wykorzystasz to już Twoja sprawa. Myślisz dobrze, bo jeśli nie masz możliwości produkcyjnych to możesz podpisać umowę z firmą cateringową. Umowa może dotyczyć stawki na zakup farszu lub na dzierżawę ich kuchni w określonych godzinach.

    Z biegiem czasu możesz wprowadzać zmiany w lokalu i dostosowywać go do możliwości produkcyjnych. Ważne, aby zacząć. Kontrole Sanepidu są zapowiedziane. No chyba, że ktoś Cię zgłosi – wówczas inspektorat przychodzi bez zapowiedzi.

    I pamiętaj - nigdy się nie poddawaj.
    #1094
    Anonymous

    My w kawiarni przygotowujemy kanapki sami ale warzywa kupujemy pokrojone.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Call Now Button