ZADZWOŃ
57 607-31-77
Hotele coraz częściej, aby wyjść naprzeciw oczekiwaniom klientów decydują się na otwieranie w ramach swojej przestrzeni restauracji lub punktów, w których można zamówić posiłek do pokoju. Obecność miejsca, w którym można zjeść bezpośrednio w obiekcie jest dla wielu gości kluczowa i przekłada się na ich bardzo duże zadowolenie. Warto tym samym odpowiednio podejść do stworzenia kuchni hotelowej.
Chcąc oferować bardzo smaczne dania i zagwarantować komfortową pracę dla obsługi należy odpowiednio podejść do wybierania elementów wyposażenia. Prezentujemy co w szczególności przyda się w kuchni hotelowej i o których elementach wyposażenia nie można zapominać.
Specyfika kuchni hotelowej
Kuchnia hotelowa tak jak każda inna posiada specyficzne wyzwania, które są przed nią stawiane. Dlatego też sprecyzowanie elementów wyposażenia i odpowiednie ich dopasowanie będzie bardzo wyraźnie wpływało na komfort przygotowania posiłków. Pozwoli dla gości hotelowych zaproponować najlepsze dania, które przypadną do gustu. Smaczne gotowanie nie wymaga przy tym olbrzymich inwestycji. Wiele urządzeń niezbędnych w kuchni gastronomicznej można kupić na stosunkowo korzystnych warunkach, a zatem zainteresowanie się nimi będzie dawało znakomite efekty.
Kuchnia hotelowa – Białystok, Łomża
Kuchnia hotelowa musi zostać wyposażona w kilka nietypowych urządzeń, aby pozwalała na bardzo smaczne gotowanie i bezproblemowe przyrządzanie posiłków. Przedstawiamy najważniejsze elementy wyposażenia hotelowej kuchni.
Warto zainwestować w wysokiej jakości warnik do wody. To specjalistyczne urządzenie daje możliwość zagotowania dużych ilości wody i utrzymania jej wysokiej temperatury. Dzięki temu można bardzo wygodnie przygotować kawę czy herbatę dla bardzo wielu gości. Obecność w kuchni warnika zdecydowanie usprawnia pracę i pozwala na świadczenie usług na jeszcze wyższym poziomie. Warto zatem zastanowić się nad wybraniem takiego właśnie urządzenia.
Również dyspenser do soków to sprzęt, który będzie bardzo przydatny. W hotelowych restauracjach bardzo często serwowane są soki i warto wyposażyć się w profesjonalne sprzęty do ich przygotowywania. Najlepiej wybierać do kuchni hotelowej dyspensery ze stali nierdzewnej, które są wyposażone w specjalny wkład pozwalający na przechowywanie lodu. Takie rozwiązanie pozwoli na wygodne serwowanie schłodzonych soków dla gości.
W hotelowej kuchni należy również postawić na bemary. Dotyczy to przede wszystkim tych hoteli, w których dania są serwowane na zasadzie szwedzkiego stołu. W takiej sytuacji bemary będące podgrzewaczami pomogą w utrzymaniu odpowiedniej temperatury dań. Dzięki temu przez cały okres serwowania posiłków w hotelu można będzie utrzymać dania w optymalnych warunkach i zagwarantować klientom, że pozostaną one bardzo smaczne.
Przydatny może być również podgrzewacz na pastę. Urządzenie to świetnie sprawdzi się w przypadku dań, które wymagają wyjątkowego traktowania i szczególnie istotne jest utrzymanie ich prawidłowej temperatury. W takiej sytuacji zaprezentowane urządzenie będzie doskonałym wyborem i pozwoli na bardzo wygodne utrzymanie idealnej temperatury potrawy.
Oferta wyposażenia kuchni hotelowej – Białystok
Oferujemy wyposażenie wszystkich typów lokali gastronomicznych: restauracji, kawiarni, barów, pubów, kebabów, fast-foodów i innych.
Posiadamy urządzenia topowych marek gastronomicznych, takich jak Stalgast, Bartscher, Edesa, Hendi, RM Gastro, Whirlpool i innych.
W ofercie między innymi:
- zmywarki z funkcją wyparzania,
- ekspresy ciśnieniowe i automatyczne,
- dystrybutory i rollbary do piwa,
- chłodziarko-zamrażarki,
- zamrażarki,
- szafy chłodnicze,
- witryny,
- lady,
- i wszystkie rodzaje maszyn, które może mieć w ofercie sklep gastronomiczny.
Klasyczne wyposażenie kuchni gastronomicznej
Poza powyższymi urządzeniami w kuchni hotelowej potrzebne jest wyposażenie zbliżone do tego z klasycznej kuchni gastronomicznej. Przydadzą się zatem piece konwekcyjno-parowe, kuchni, frytownice i pozostałe urządzenia do przygotowywania posiłków. Warto pamiętać o tym, że kuchnia hotelowa powinna oferować możliwie największy wybór dań, aby każdy z gości mógł wybrać coś dla siebie.
W związku z tym również samo wyposażenie kuchni powinno być możliwie najbardziej wszechstronne i pozwalać na przygotowywanie zróżnicowanych posiłków. Duża ilość sprzętu w kuchni wpłynie na zwiększenie jej możliwości i będzie bardzo korzystnie wpływało na komfort korzystania z samej kuchni. Warto zatem zadbać o kompleksowe wyposażenie tej przestrzeni.
Wyposażenie kuchni w hotelu Białystok – kontakt
Zadzwoń: 57 607-31-77 lub wypełnij poniższy formularz jeśli chcesz się skontaktować w sprawie zakupu wyposażenia do lokalu. Nasz Partner ma na koncie setki wyposażonych lokali i zadowolonych restauratorów w Białymstoku i w innych miastach woj. podlaskiego.