Okres przedświąteczny to czas, kiedy pracy w restauracji jest naprawdę dużo. Lepienie pierogów, gotowanie barszczu czerwonego na zakwasie, przyrządzanie ryby w galarecie i śledzi w sosie – wymieniać można bez końca. Aby ułatwić pracownikom utrzymanie nienagannej czystości w lokalu, należy we właściwy sposób dobrać niezbędne środki czystości.
Artykuł sponsorowany
Marka Tenzi oferuje całą gamę profesjonalnych preparatów, które pomogą zadbać o higienę i doskonale poradzą sobie nawet z najbardziej uciążliwymi zabrudzeniami. Sprawdź, jakie produkty pozwolą na przeprowadzenie świątecznych porządków w restauracji bez kompromisów w zakresie skuteczności.
Sprzątanie w kuchni – jak skutecznie pozbyć się tłuszczu?
Smażone ryby to absolutna podstawa wigilijnego menu. Karp dla wielu osób jest najważniejszą potrawą, bez której trudno wyobrazić sobie prawdziwą wieczerzę. Przy takiej metodzie obróbki tłuszcz często pozostaje na patelniach, a zwykły płyn do mycia naczyń nie zawsze jest w stanie sobie z nim poradzić.
W takiej sytuacji warto mieć pod ręką dobry środek do usuwania resztek tłuszczu. Odtłuszczacz Uniwersalny Tenzi to preparat o wszechstronnym zastosowaniu, który doskonale czyści i usuwa plamy z naczyń. Świetnie nadaje się też do czyszczenia zabrudzonych piekarników, mikrofalówek, okapów oraz mebli kuchennych.
Dzięki niemu urządzenia w restauracyjnej kuchni będą czyste i lśniące jak nigdy dotąd. Odtłuszczacz pachnie pomarańczami, co dodatkowo może wzmocnić atmosferę zbliżających się świąt.
Idealnie czyste naczynia na przyjęcia – odkryj sekret lśniącej zastawy
Wiele firm ma to do siebie, że nie dysponuje stołówkami, w których mogłaby zorganizować spotkanie przedświąteczne dla pracowników. Z tego względu firmowe wigilie często odbywają się w restauracjach. Ich właściciele muszą zadbać, aby naczynia i sztućce podawane gościom na stół zawsze były nieskazitelnie czyste.
Aby łatwo wyczyścić talerze, szklanki i kubki, można sięgnąć po specjalistyczny koncentrat Gran Simo. Środek ten nie tylko z łatwością usuwa wszelkie zabrudzenia, ale też nie pozostawia smug i zacieków, dzięki czemu po wyschnięciu nie trzeba polerować zastawy. Do ręcznego mycia dobrze natomiast sprawdzi się pieniący płyn Boberex.
Dzięki starannie dopracowanej formule doskonale myje naczynia szklane, emaliowane, aluminiowe oraz stalowe. Dodatkowo Boberex jest dostępny w dwóch wersjach zapachowych – wieloowocowym i cytrynowym.
Kawa z pierniczkami? Zadbaj o ekspres, żeby smakowała idealnie!
Aromatyczna kawa z cynamonem, goździkami czy z pokruszonymi pierniczkami nieodzownie przywodzi na myśl zimę i wyjątkowy świąteczny czas. By zadbać o wysoką jakość serwowanych gościom napojów, nie można zapominać o regularnym czyszczeniu ekspresu do kawy.
W zlikwidowaniu uporczywego osadu i usunięciu skrystalizowanych pozostałości mleka z pomocą przyjdą produkty Tenzi z linii Gastro Line: Gran PRES AGD i Gran MFS AGD. Każdy z nich świetnie czyści zarówno standardowe ekspresy, jak i modele wyposażone w przystawki do spieniania mleka.
Jak poradzić sobie z plamami po świątecznych imprezach?
Częstą zmorą właścicieli lokali gastronomicznych są plamy. Po firmowych wigiliach i świątecznych spotkaniach pojawiają się niemal wszędzie: na obrusach, dywanach, wykładzinach. Niektórzy restauratorzy korzystają z usług profesjonalnych firm, jednak nie należą one do najtańszych.
Dlatego o wiele lepszym rozwiązaniem jest samodzielne reagowanie na zabrudzenia i używanie odpowiednich produktów. W ofercie Tenzi znajdują się specjalistyczne środki przeznaczone do prania dywanów i tapicerek, m.in. TopPLAM Clor. Zawarte w nich substancje czynne skutecznie usuwają wszelkie plamy oraz zabrudzenia organiczne zarówno z naturalnych, jak i ze sztucznych tkanin.
Czyste podłogi i przestrzenie dla gości – proste triki na nieskazitelny efekt
Brudne podłogi w restauracjach są źle odbierane przez klientów. Do mycia posadzek najlepiej stosować dedykowane preparaty, które nie tylko doskonale radzą sobie z usuwaniem zabrudzeń, plam i osadów, ale także pozostawią powierzchnie lśniące i wolne od nieestetycznych smug. Asortyment marki Tenzi obejmuje płyny i koncentraty, które mogą być używane do czyszczenia podłóg kamiennych, betonowych, ceramicznych oraz drewnianych.
Mycie posadzki zawsze powinno poprzedzać dokładne odkurzenie powierzchni, z uwzględnieniem trudno dostępnych miejsc i zakamarków. Czasami potrzebna jest też dezynfekcja powierzchni – wtedy warto sięgnąć po środki z serii GranClor, które mają właściwości wirusobójcze, dzięki czemu zapewnisz sobie i gościom nie tylko czystą, ale i bezpieczną przestrzeń.
Dlaczego warto sięgnąć po profesjonalne środki czystości podczas przedświątecznych porządków w restauracji?
Dbanie o porządek i czystość, to obok serwowanego jedzenia, jedna z najważniejszych kwestii decydująca o renomie restauracji. Jeśli zależy Ci, aby Twój lokal gastronomiczny był postrzegany jako wyjątkowe miejsce, w którym przebywanie będzie prawdziwą przyjemnością, dbaj o higienę z pełną starannością i systematycznością.
Pomogą Ci w tym profesjonalne środki Tenzi z linii Gastro, które zostały stworzone, aby zapewnić najwyższe standardy czystości w obiektach mających kontakt z żywnością. Poznaj nasze produkty na stronie tenzi.pl i przekonaj się, że przedświąteczne porządku w restauracji nie muszą pochłaniać wielu dni i energii!
Artykuł sponsorowany