Jak sprzedawać więcej i z lepszym zyskiem
Prowadzenie lokalu gastronomicznego nie zawsze oznacza wysokie zyski z działalności. Jeżeli chcesz, by twój lokal był dochodowym biznesem, koniecznie sięgnij po ten poradnik. Dowiesz się z niego nie tylko, jak więcej sprzedawać, ale przede wszystkim – jak więcej na sprzedaży zarabiać. Umiejętność efektywnej sprzedaży jest podstawą w każdym typie biznesu. A ten poradnik w sposób uporządkowany poprowadzi Cię przez kluczowe obszary działania lokalu, o które musisz zadbać, by sprzedaż była jak najbardziej skuteczna.
Poznasz:
- najskuteczniejsze techniki sprzedaży sugerowanej i metody stosowane w gastronomii do zwiększania rachunku u gości,
- sposoby wywierania wpływu, które stosują specjaliści także w innych dziedzinach handlu i usług oraz jak je skutecznie wykorzystać przy obsłudze gości i sprzedaży imprez.
Dowiesz się, jak:
- dostosować i zaaranżować lokal, aby zachęcał do kupowania,
- przygotowywać menu – zarówno od strony oferty, jak i prezentacji wizualnej, by efektywnie wspomagało proces sprzedaży,
- ustalać i przedstawiać ceny, by zachęcały do zakupu,
- prezentować dania, jakiej zastawy i sztućców używać, by wpływały na większe zamówienia,
- tworzyć zyskowne promocje, nauczysz się je budżetować i rozliczać,
- szkolić i motywować personel pod kątem efektywności sprzedaży.
Na zakończenie wykonasz też obszerny audyt przygotowania sprzedażowego swojego lokalu i sprawdzisz, jakie działania możesz wdrożyć lub poprawić, aby podnieść skuteczność sprzedażową na wyższy poziom. Kup poradnik i zastosuj opisane w nim metody i techniki. Dzięki temu Twój lokal będzie generował wyższe obroty i zyski, a ty będziesz miał większą satysfakcję z jego działalności i mniej stresu.
Rewelacyjne książki. Dużo wiedzy i często takiej nieoczywistej, a przydatnej. Autor – czuje się, ze praktyk, dobrze się czyta.
Świetna książka, można się dużo nauczyć!