#Gastroblog miesiąca Aktualności gastronomiczne

#Gastroblog miesiąca – styczeń 01/2021

GASTROBLOG stycznia 2020

Gastroblog stycznia 2021, czyli najciekawsze, przydatne dla restauratorów artykuły blogosfery gastronomicznej. #Gastroblog miesiąca to okazja dla blogerów na pokazanie swoich blogów restauratorom i właścicielom firm branży gastronomicznej.

Wpisy do #Gastrobloga trafiają z researchu naszej listy blogów gastronomicznych a także z Waszych zgłoszeń (są traktowane priorytetowo).

Artykuły można zgłaszać do 3 dnia kolejnego miesiąca, natomiast wyniki zestawienia publikujemy 3-5 dni potem na stronie głównej Managero.pl a także na naszych kanałach społecznościowych. Artykuł można dodać w jednej z pięciu kategorii, wyróżniony będzie jeden artykuł w każdej kategorii. A oto wyniki ze stycznia.

#Gastroblog listopada 2020

A. Recenzje restauracji

Ulubieńcy z dostawą do domu w Warszawie | 2020 – Little Hungry Lady

Recenzja warszawskich restauracji i dań wege na podstawie dostaw w poprzednim roku. Czy znaleźliście swoją restauracje w grupie ulubieńców?

B. Blogi kulinarne

Szarlotka amerykańska – Blog Samanty

Utarło się, że amerykańskie Apple Pie to najlepsza szarlotka na świecie. Czy tak jest? Spróbujcie sami!

C. Blogi o alkoholach

GUANCIALE WHISKY – ZRÓB TO SAM – Piwny garaż

To jest dopiero intrygujące! Czy można zrobić samemu Becon Bourbon? Wydaje się to na tyle proste, że  żal nie spróbować. Dodatkowo w efekcie końcowym mamy nie tylko własnoręcznie zaromatyzowane whisky ale dodatkowo tłuszcz, który wchłonął część destylatu. Jakie to nam daje możliwości kulinarne 🙂

D. Blogi o kawie i herbacie

Kawa z beczki? Czym jest barrel aged coffee? – CoffeeDesk

Ziarno kawy jest na tyle higroskopijne, że może przyjąć aromaty z zewnątrz. Kawa leżakowana w beczkach po ciemnych piwach zmienia nieco walory smakowe. Ostateczny efekt trzeba po prostu spróbować.

E. Wytyczne dla branży gastronomicznej

Co zrobić 31 stycznia – zapłacić czy nie? – Przepis na gastronomię

31 stycznia mija termin wpłaty opłaty za zezwolenie na sprzedaż alkoholu. Ponieważ branża gastronomiczna jest na razie w zasadzie zamknięta wielu z Was zastanawia się czy aby na pewno musi koniecznie uiścić do końca miesiąca choć pierwszą ratę za korzystanie z zezwolenia na sprzedaż alkoholu.

Gratulujemy blogerom których wpisy znalazły się w zestawieniu. Zwycięskie artykuły zostaną opublikowane na naszych profilu na Facebooku.

Już dziś zapraszamy do zgłaszania artykułów w lutowym #Gastroblogu: zgłoś artykuł

[Głosów: 0   Average: 0/5]
Call Now Button