Gastroblog sierpnia 2020, czyli najciekawsze, przydatne dla restauratorów artykuły blogosfery gastronomicznej. #Gastroblog miesiąca to okazja dla blogerów na pokazanie swoich blogów restauratorom i właścicielom firm branży gastronomicznej.
Wpisy do #Gastrobloga trafiają z researchu naszej listy blogów gastronomicznych a także z Waszych zgłoszeń (są traktowane priorytetowo).
Artykuły można zgłaszać do 3 dnia kolejnego miesiąca, natomiast wyniki zestawienia publikujemy 3-5 dni potem na stronie głównej Managero.pl a także na naszych kanałach społecznościowych. Artykuł można dodać w jednej z pięciu kategorii, wyróżniony będzie jeden artykuł w każdej kategorii. A oto wyniki z sierpnia.
#Gastroblog sierpnia 2020
A. Recenzje restauracji
Señor Lucas – na własne oczy widziałam, jak jeden pan płakał – Krytyka Kulinarna
Señor Lucas to food track z krótkim, ale dopracowanym menu. Stacjonuje w Zalesiu Górnym pod Warszawą, ale mają też lokal stacjonarny w centrum Warszawy!
B. Blogi kulinarne
JAK ZADBAĆ O SWOJĄ PATELNIĘ? – Ugotowane Pozamiatane
Potocznie mówi się, że jaki sprzęt, taki kucharz. Żeby dobrze gotować, należy pielęgnować i dbać o swoje wyposażenie.
C. Blogi o alkoholach
7.SPOTkanie z polskimi winami – Zdegustowany
Relacja z tegorocznego zgromadzenia polskich winiarzy w Poznaniu.
D. Blogi o kawie i herbacie
Pomysł na prezent dla miłośnika herbaty – Filiżanka smaków
Dopasowany prezent to oznaka, że dobrze znamy kogoś i myślimy o nim ciepło. Przed wami zestawienie prezentów dla miłośnika herbaty.
E. Wytyczne dla branży gastronomicznej
Sprzedaż piwa bezalkoholowego nieletniemu – Prawo w restauracji
Piwo bezalkoholowe bez wątpienia jest substancją, która budzi kontrowersje, szczególnie, gdy częstujemy nim nieletnich. Jak to się ma od strony prawnej? Czy sprzedaż piwa osobie nieletniej jest dozwolona?
Gratulujemy blogerom których wpisy znalazły się w zestawieniu. Zwycięskie artykuły zostaną opublikowane na naszych profilu na Facebooku.
Już dziś zapraszamy do zgłaszania artykułów we wrześniowym #Gastroblogu: zgłoś artykuł