Gastroblog sierpnia 2018, czyli najciekawsze, przydatne dla restauratorów artykuły blogosfery gastronomicznej. #Gastroblog miesiąca to okazja dla blogerów na pokazanie swoich blogów i możliwości pisarskich restauratorom i właścicielom firm z branży gastronomicznej.
Wpisy do #Gastrobloga trafiają z researchu naszej listy blogów gastronomicznych a także z Waszych zgłoszeń (są traktowane priorytetowo).
Artykuły można zgłaszać do 3 dnia kolejnego miesiąca, natomiast wyniki zestawienia publikujemy 3-5 dni potem na stronie głównej Managero.pl a także na naszych kanałach społecznościowych. Artykuł można dodać w jednej z pięciu kategorii, wyróżniony będzie jeden artykuł w każdej kategorii. A oto wyniki z sierpnia.
#Gastroblog sierpnia 2018
A. Recenzje restauracji
Altro Locale – la cucina italiana na Mokotowie – Restaurantica
Czy kolejna restauracja serwująca kuchnię włoską, w której w dodatku nie można zjeść pizzy ma szansę na przetrwanie?
Altro Locale w Warszawie to z pewnością miejsce, które warto odwiedzić, aby spróbować prawdziwie śródziemnomorskich dań.
B. Blogi kulinarne
Puder ze skórek pomidorów – jak być zero waste w kuchni? – Kuchnia w formie
Zero waste to filozofia, która ma na celu produkowanie jak najmniej odpadów. Skórki pomidorów, które ściągamy na przykład do zupy pomidorowej, możemy wykorzystać do makaronów lub pizzy! Jak zrobić taki puder ze skórek dowiecie się z artykułu.
C. Blogi o alkoholach
Wrześniowe winobrania w Czechach – PatTravel
Pyszne wino i czeskie smakołyki to najlepszy powód, aby wybrać się we wrześniu za południową granicę Polski. Tekst świetnie opisuje wszystkie atrakcje, które towarzyszą winobraniu w różnych czeskich miastach.
D. Blogi o kawie i herbacie
Brewjar, czyli słoik do „zaparzania” kawy na zimno. – Kawowy Guru
Znacie słoik do zaparzania kawy na zimno? Brewjar ma pojemność 1,5l więc pozwoli wam na zrobienie od razu większej ilości pysznej zimnej kawy. To urządzenie jest banalnie proste w użyciu. Naprawdę, prostsze być nie mogło 🙂
E. Blogi specjalistyczne
Opodatkowanie napiwków – Prawo w restauracji
Czy obowiązek podatkowy dotyczy także napiwków? Jak prawo postrzega takie dodatkowe wynagradzanie pracowników? Wszystkiego dowiecie się z powyższego, muszę przyznać, że bardzo ciekawego artykułu.
Gratulujemy blogerom których wpisy znalazły się w zestawieniu. Zwycięskie artykuły zostaną opublikowane na naszych profilu na Facebooku.
Już dziś zapraszamy do zgłaszania artykułów w wrześniowym #Gastroblogu: zgłoś artykuł
Zostaw komentarz