Gastroblog października 2018, czyli najciekawsze, przydatne dla restauratorów artykuły blogosfery gastronomicznej. #Gastroblog miesiąca to okazja dla blogerów na pokazanie swoich blogów i możliwości pisarskich restauratorom i właścicielom firm z branży gastronomicznej.
Wpisy do #Gastrobloga trafiają z researchu naszej listy blogów gastronomicznych a także z Waszych zgłoszeń (są traktowane priorytetowo).
Artykuły można zgłaszać do 3 dnia kolejnego miesiąca, natomiast wyniki zestawienia publikujemy 3-5 dni potem na stronie głównej Managero.pl a także na naszych kanałach społecznościowych. Artykuł można dodać w jednej z pięciu kategorii, wyróżniony będzie jeden artykuł w każdej kategorii. A oto wyniki z października.
#Gastroblog października 2018
A. Recenzje restauracji
Restauracja Malarska 25 – kraina kiszonek w jesiennej edycji Restaurant Week – Wrocław kobiecym okiem
Restaurant week to kulinarne wydarzenie, w którym biorą udział najlepsze restauracje w Polsce. Za 49 zł można zjeść specjalnie na tą okazję skomponowane przez szefa kuchni menu składające się z przystawki, dania głównego i deseru. Jak wypadła wrocławska restauracja Malarska 25?
B. Blogi kulinarne
Mac&cheese – przepis na najbardziej hedonistyczną wersję makaronu, jaką znam – Krytyka kulinarna
W październiku obchodziliśmy Światowy Dzień Makaronu. Z tej okazji przedstawiamy Wam przepis na amerykański Mac&cheese. Mniam!
C. Blogi o alkoholach
10 importowanych piw, które możesz kupować w ciemno [CZ. 3] – Piwolucja
Przed Wami spis 10 piw z zagranicy, na które warto zwrócić uwagę zaopatrując swój lokal. Znalazły się w nim piwa jasne oraz ciemne.
D. Blogi o kawie i herbacie
Test ekspresu do kawy Philips EP5333/10 LatteGo – Kawowy guru
Wielu z Was pewnie zastanawia się jaki ekspres do kawy wybrać. Możecie zapoznać się z recenzją dobrego, przede wszystkim dla miłośników kaw z mlekiem, ekspresu do kawy. Zwolennicy cappucino powinni być zachwyceni 🙂
E. Blogi specjalistyczne
Struktura w restauracji i podział zadań – Liczby na talerzu
W restauracji możemy wyróżnić trzy główne obszary pracy: kuchnia, bar i sala. Niezależnie od ilości zatrudnianych osób, aby osiągnąć sukces należy dobrze rozplanować podział zadań. Jak to zrobić, dowiecie się z artykułu powyżej.
Gratulujemy blogerom których wpisy znalazły się w zestawieniu. Zwycięskie artykuły zostaną opublikowane na naszych profilu na Facebooku.
Już dziś zapraszamy do zgłaszania artykułów w listopadowym
#Gastroblogu: zgłoś artykuł
Zostaw komentarz