Gastroblog listopada 2018, czyli najciekawsze, przydatne dla restauratorów artykuły blogosfery gastronomicznej. #Gastroblog miesiąca to okazja dla blogerów na pokazanie swoich blogów i możliwości pisarskich restauratorom i właścicielom firm z branży gastronomicznej.
Wpisy do #Gastrobloga trafiają z researchu naszej listy blogów gastronomicznych a także z Waszych zgłoszeń (są traktowane priorytetowo).
Artykuły można zgłaszać do 3 dnia kolejnego miesiąca, natomiast wyniki zestawienia publikujemy 3-5 dni potem na stronie głównej Managero.pl a także na naszych kanałach społecznościowych. Artykuł można dodać w jednej z pięciu kategorii, wyróżniony będzie jeden artykuł w każdej kategorii. A oto wyniki z listopada.
#Gastroblog listopada 2018
A. Recenzje restauracji
Munchies – to będzie taka piękna klęska! – Krytyka kulinarna
Restauracja, w której dba się o każdy szczegół jest zawsze doceniana przez gości. Nowy lokal znanych już w Warszawie właścicieli zaprasza do siebie!
B. Blogi kulinarne
3 twarze chałki, czyli jak wykorzystać czerstwą chałkę – Kuchnia w formie
Niejednokrotnie podkreślaliśmy, że filozofia zero waste jest bardzo bliska naszemu sercu. Tym razem mamy dla was smakowite pomysły na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Jest naprawdę pysznie!
C. Blogi o alkoholach
Yerbata? Proszę Cię… Zrób sobie „Beerbę” – piwo z yerba mate – Piwolucja
Chcecie podać swoim gościom coś oryginalnego i nieoczywistego? Co powiecie na yerba mate z piwem? Może to być hit na letnie miesiące, ale myślimy, że nie tylko. Z pewnością spróbowalibyśmy takiego napoju nawet przy dużym mrozie 🙂
D. Blogi o kawie i herbacie
Cup of Excellence – czy można wybrać najlepszą kawę? – Popular Coffee
Restauratorzy i właściciele kawiarni najczęściej chcą podawać u siebie to co najlepsze. Czy można jednak jednogłośnie uznać, która kawa jest najlepsza? Można! W Brazylii odbył się niedawno konkurs na idealną kawę.
E. Blogi specjalistyczne
Zakaz konkurencji w restauracji – Prawo w restauracji
Zakaz konkurencji polega na umownym ustaleniu, że strona nie będzie prowadzić działalności konkurencyjnej wobec drugiej. Może tez polecać na tym, że nasz pracownik nie będzie pracował dla konkurencji za rogiem. Czy warto z tego korzystać i jakie niesie za sobą konsekwencje?
Gratulujemy blogerom których wpisy znalazły się w zestawieniu. Zwycięskie artykuły zostaną opublikowane na naszych profilu na Facebooku.
Już dziś zapraszamy do zgłaszania artykułów w grudniowym
#Gastroblogu: zgłoś artykuł
Zostaw komentarz