#Gastroblog miesiąca Aktualności gastronomiczne

#Gastroblog miesiąca – lipiec 07/2020

GASTROBLOG lipca 2020

Gastroblog lipca 2020, czyli najciekawsze, przydatne dla restauratorów artykuły blogosfery gastronomicznej. #Gastroblog miesiąca to okazja dla blogerów na pokazanie swoich blogów restauratorom i właścicielom firm branży gastronomicznej.

Wpisy do #Gastrobloga trafiają z researchu naszej listy blogów gastronomicznych a także z Waszych zgłoszeń (są traktowane priorytetowo).

Artykuły można zgłaszać do 3 dnia kolejnego miesiąca, natomiast wyniki zestawienia publikujemy 3-5 dni potem na stronie głównej Managero.pl a także na naszych kanałach społecznościowych. Artykuł można dodać w jednej z pięciu kategorii, wyróżniony będzie jeden artykuł w każdej kategorii. A oto wyniki z lipca.

#Gastroblog lipca 2020

A. Recenzje restauracji

Oliwa i ogień 2.0 – cała Polska nam jej zazdrości – Wrocławskie podróże kulinarne

We Wrocławiu pizzerię można spotkać na każdym rogu. W tej wypieka się specjalną pizze zwaną canotto z bardzo wyrośniętymi, napowietrzonymi brzegami.

B. Blogi kulinarne

Kotlety z kalafiora – Kulinarna Maniusia

W tym roku sezon na kalafiora dopiero przed nami. Ceny ciągle nie są na tyle niskie, by zadowoliły wszystkich. Przepis powyżej jest wegetariański. Kotlety są dobre zarówno na ciepło jak i podane na zimno.

C. Blogi o alkoholach

MOŁDAWSKIE WINO – IDEALNE NA LATO – Ugotowane pozamiatane

Mołdawia to kraj z  największą na świecie liczbą piwnic, które można zwiedzać w czasie wakacji w tym kraju. Ze względu na korzystny stosunek ceny do jakości ma ogromny potencjał zostać ulubionym producentem wina wsród Polaków.

D. Blogi o kawie i herbacie

Mielenie kawy ziarnistej – Świat kawy i herbaty

Mielenie kawy to proces, który jeśli zostanie wykonany poprawnie może zwiększyć doznania smakowe nawet o 50%. Kawę należy mielić na różną grubość w zależności od sposobu parzenia kawy.

E. Wytyczne dla branży gastronomicznej

Produkty bezglutenowe w restauracji – Prawo w restauracji

W roku na rok co raz więcej jest osób niespożywających produktów zawierających gluten. Jakie jest ryzyko, które ponosi restaurator serwujący takie potrawy?

Gratulujemy blogerom których wpisy znalazły się w zestawieniu. Zwycięskie artykuły zostaną opublikowane na naszych profilu na Facebooku.

Już dziś zapraszamy do zgłaszania artykułów w sierpniowym #Gastroblogu: zgłoś artykuł

Oceń
[Głosów: 1 Ocena: 5]
Call Now Button