Gastroblog grudnia 2019, czyli najciekawsze, przydatne dla restauratorów artykuły blogosfery gastronomicznej. #Gastroblog miesiąca to okazja dla blogerów na pokazanie swoich blogów i możliwości pisarskich restauratorom i właścicielom firm z branży gastronomicznej.
Wpisy do #Gastrobloga trafiają z researchu naszej listy blogów gastronomicznych a także z Waszych zgłoszeń (są traktowane priorytetowo).
Artykuły można zgłaszać do 3 dnia kolejnego miesiąca, natomiast wyniki zestawienia publikujemy 3-5 dni potem na stronie głównej Managero.pl a także na naszych kanałach społecznościowych. Artykuł można dodać w jednej z pięciu kategorii, wyróżniony będzie jeden artykuł w każdej kategorii. A oto wyniki z grudnia.
#Gastroblog grudnia 2019
A. Recenzje restauracji
GLUTEN APPETIT – ZNACIE KOGOŚ, KTO NIE KOCHA PIEROGÓW? – Wrocław kobiecym okiem
Gluten appetit to restauracja, która oferuje dania mączne na wysokim poziomie. Nowoczesne, czyste wnętrze i atrakcyjne menu zachęcają do wejścia.
B. Blogi kulinarne
Sernik bananowy – Kulinarne szaleństwa
To ciasto jest z pewnością idealne na zimę. Słodkie, cynamonowe z żurawiną- Takie lubimy!
C. Blogi o alkoholach
Bąbelki, mon amour! – Zdegustowany
W Polsce o winach musujących wie się jeszcze mało. Najczęściej otwierane w Sylwestra i wypijane “bo należy”. Może warto przypatrzeć się temu rodzajowi alkoholu troszeczkę bliżej?
D. Blogi o kawie i herbacie
Kilka porad jak poprawnie przechowywać herbatę – Kurs na herbatę
Pomimo tego, że herbata to produkt spożywczy, który ma długą datę ważności trzeba wiedzieć jak poprawnie ją przechowywać, żeby czerpać z jej właściwości jak najdłużej.
E. Blogi specjalistyczne
Zatrudnianie cudzoziemców z Ukrainy – Prawo w restauracji
Co raz więcej restauratorów decyduje się na uzupełnienie swojej załogi pracownikami z Ukrainy. Jak zatrudnić cudzoziemca, żeby było to zupełnie legalne?
Gratulujemy blogerom których wpisy znalazły się w zestawieniu. Zwycięskie artykuły zostaną opublikowane na naszych profilu na Facebooku.
Już dziś zapraszamy do zgłaszania artykułów w styczniowym #Gastroblogu: zgłoś artykuł
Zostaw komentarz