Gastroblog grudnia 2017, czyli najciekawsze, przydatne dla restauratorów artykuły blogosfery gastronomicznej. #Gastroblog miesiąca to okazja dla blogerów na pokazanie swoich blogów i możliwości pisarskich restauratorom i właścicielom firm z branży gastronomicznej.
Wpisy do #Gastrobloga trafiają z researchu naszej listy blogów gastronomicznych a także z Waszych zgłoszeń (są traktowane priorytetowo).
Artykuły można zgłaszać do 3 dnia kolejnego miesiąca, natomiast wyniki zestawienia publikujemy 3-5 dni potem na stronie głównej Managero.pl a także na naszych kanałach społecznościowych. Artykuł można dodać w jednej z pięciu kategorii, wyróżniony będzie jeden artykuł w każdej kategorii. A oto wyniki z grudnia.
#Gastroblog grudnia 2017
A. Recenzje restauracji
Winsky- wino, whisky i małe formy do jedzenia nad samą Wisłą – froblog.pl
Obszerna recenzja warszawskiej restauracji, w której, co ciekawe, to jedzenie dobiera się do wina, a nie na odwrót, jak to się powszechnie przyjęło. Okraszona pięknymi zdjęciami i cennikiem zachęca do przeczytania.
B. Blogi kulinarne
Mrożony mus czekoladowy z konfiturą z róży – Ugotowane Pozamiatane
Któż nie lubi musu czekoladowego? Ten deser znają chyba wszyscy. W przepisie powyżej mamy jednak nie tylko naturalny skład, a nie kupny gotowiec, ale również niekonwencjonalny dodatek w formie konfitury z róży. To się musi udać!
C. Blogi o alkoholach
Szampan na Sylwestra – PatTravel
Grudzień obfitował w wydarzenia, które mieliśmy okazję świetować. Ale kto powiedział, że wiedza na temat szampanów nie przyda nam się w Nowym Roku? Artykuł zawiera także przepisy na drinki z wykorzystaniem win musujących.
D. Blogi o kawie i herbacie
Aromatyczny napar z rozmarynu – Dom herbat
Rozmaryn można wykorzystać nie tylko jako przyprawę do miesa. Zawiera sporo właściwości leczniczych. Polecany jest szczególnie w okresach jesienno- zimowych, gdyż skutecznie działa przecibakteryjnie i przeciwirusowo. W artykule przepis na pyszny napar z rozmarynu z czarną herbatą, cynamonem, jabłkiem oraz miodem.
E. Blogi specjalistyczne
Odzysk ciepła w profesjonalnych kuchniach gastronomicznych – Jak otworzyć restaurację
Koncepcja odzysku ciepła poprzez zastąpienie wentylatora wyciągowego centralą wentylacyjną wyposażoną w wymiennik ciepła. Metoda ta posiada przede wszystkim zalety ekonomiczne. Artykuł zawiera schematy.
Gratulujemy blogerom których wpisy znalazły się w zestawieniu. Zwycięskie artykuły zostaną opublikowane na naszych profilu na Facebooku.
Już dziś zapraszamy do zgłaszania artykułów w styczniowym #Gastroblogu: zgłoś artykuł
Zostaw komentarz