Szejki na wynos

  • This topic has 5 replies, 4 voices, and was last updated No Replies by marko.
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #2466
    Weronika
    Użytkownik

      Chciałabym ze znajomymi otworzyć mały lokal z produkcją shakeów na dowóz. W związku z tym, że jeszcze studiujemy, nie będziemy mieli czasu (żeby stać za ladą cały czas), ani żeby kogoś zatrudnić (bo nie mamy finansów), dlatego myślimy o wynajęciu kawalerki i dostosowania jej pod cele gastronomiczne.

      Myślisz, że takie rozwiązanie ma sens? Teoretycznie do samej produkcji nie potrzebujemy niczego więcej, niż miksera, lodówki i zlewu, produkt pakujemy w jednorazowe opakowania i wywozimy. Tylko czy takie rozwiązanie nie wyjdzie nam drożej (profesjonalne dostosowanie mieszkania pod gastronomię) niż wynajęcie lokalu gastronomicznego? Obejdzie się bez specjalnych pomieszczeń (do krojenia, przechowywania owoców i warzyw, zmywak)? Czy sanepid nie będzie robił problemu z takim miejscem?

      Czekam na odpowiedz i porady, z góry dziękuję za wszelkie sugestie. 🙂

      Pozdrawiam!
      Weronika

      #2536
      Anonymous

        Jeśli nie macie finansów żeby kogoś zatrudnić i czasu żeby stać “za ladą”, to gwarantuję że nie macie kasy na przygotowanie MIESZKANIA pod wymagania Sanepidu.

        #2575
        Weronika
        Użytkownik

          A co może generować tak duże koszty w urządzeniu mieszkania? jakie będą różnice gdybyśmy wynajęli lokal gastronomiczny?

          #2619
          Luk
          Klucznik

            Wszystko można przygotować 🙂
            Co będzie droższe to trudno powiedzieć, ale jeśli lokal jest już gotowy pod gastronomię to będzie to tańsze rozwiązanie na początek.
            W mieszkaniu musielibyście zamontować odpowiednią ilość zlewów, umywalek, pomieszczeń… Nie mówiąc o tym, że trzeba by mieć zgodę właściciela nieruchomości na prowadzenie działalności. Wszystko da się zrobić, ale trochę zachodu z tym będzie.

            I pamiętaj - nigdy się nie poddawaj.
            #2620
            Weronika
            Użytkownik

              czyli dla Sanepidu nie ma różnicy, czy sprzedajemy na miejscu czy na wynos? wymagania dla pomieszczeń są takie same?

              #3018
              marko
              Użytkownik

                Oczywiście że ma znaczenie, sprzedaż na wynos czyli catering to brak sali dla gości, brak drogi czystej i brudnej itd…

              Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
              • You must be logged in to reply to this topic.
              Call Now Button