sushi catering

  • This topic has 2 replies, 3 voices, and was last updated No Replies by Anonymous.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #1793
    Bartosz
    Użytkownik

      Witam.
      Mam 34 lata od 13 lat pracuję w korporacji a od 8 jestem w niej kierownikiem. Od wielu lat moim marzeniem jest mieć własną restaurację sushi. Podjąłem decyzję, że nadszedł czas by coś w tym kierunku zacząć robić, nie stać mnie jeszcze na restaurację więc chciał bym rozpocząć swoją działalność od.
      Sushi catering sushi na imprezy okolicznościowe prywatki itd.
      Miejscem wykonywania na początek miał by być mój dom.
      I tu powstaje pierwsza przeszkoda Sanepid w prawdzie jeszcze się za to nie zabrałem ale już się obawiam że nie dostanę zgody sanepidu na wykonywanie takiej działalności w domu.
      Czy możecie mi pomóc, coś poradzić.
      Nie chodzi mi o to by kogoś oszukiwać lub omijać przepisy ale raczej o jakieś mądre rozwiązanie.
      Z góry dziękuję za okazaną pomoc.

      #1805
      Camilos
      Użytkownik

        Masz rację – z tego co czytałem, to z domem może być ciężko, musiał byś go dostosować do wymogów sanepidowskich. Alternatywą jest wynajęcie kuchni z odbiorem sanepidu i tam przygotowywanie potraw (wiadomo – to będzie kosztowało), lub ryzyko – mieć tylko umowę dla samego papieru.

        #1807
        Anonymous

          Albo działać “po znajomych” jak moja znajoma co robi torty. Ma talent dziewczyna robi świetne ciasta i sprzedaje na fejsie. Jak ludzie widzą takie dzieła sztkki to sami do niej piszą i sie kręci. Dopóki skarbówka nie zapuka:P

        Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
        • You must be logged in to reply to this topic.
        Call Now Button