Witam, jestem na etapie kupna przyczepy do sprzedaży burgerów. Mam stałą pracę ale będę jeździł weekendami na różnorodne imprezy. Mam kilka pytań.
1. Jaki rodzaj opodatkowania wybrać? Miałem już działalność lecz jest zawieszona.
2. Jaki sprzęt preferujecie do burgerów? Płytę grillową, grill kontaktowy, opiekacz do bułek? Zauważyłem dość często pojawia się sprzęt marki Royal. Mają dość przystępne ceny. Ktoś używa?
3. Oprócz wyżej wymienionego sprzętu co będę jeszcze potrzebował do przygotowania burgera? Jakieś łopatki, tacki? ( mam na myśli pierdoły które mogą wyjść w praniu). Opakowania itp mam ogarnięte.
4. Jak jest z przygotowaniem w przyczepie mięsa ewentualnie samych warzyw? Co trzeba mieć w przyczepie żeby np obierać samemu warzywa a nie kupować półprodukty, to samo się tyczy mięsa. Jakieś wydzielone miejsce? Pomieszczenie?
5. Jakieś rady dla laika który kocha gotować, wędzi mięcho, pieczę pizze a do mięsa i burgerów ma słabość.
Fajnie jak by ktoś mógł opisać cały proces od A do Z.
Pozdrawiam serdecznie!