otwieram burger bar pomocy

  • This topic has 3 replies, 4 voices, and was last updated No Replies by Aleksander.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #944
    moniakuranty
    Użytkownik

      Powiem tak po skrócie. otwieram Burger Bar w Zachodniopomorskim. bedzie to lokal o innej tematyce niz lokale w moim miescie czyli kebaby i pizzerie. Pomysl jest moim zdaniem oryginalny i dobry. 🙂 Znalazłam lokal który jest w centrum miasta i ma ok. 100m2. Był tam już wczesniej lokal gastronomiczny a mianowicie spaghetti.

      W ten piatek podpisuje umowe i dostaje klucze. Od czego mam zaczac zeby to wszystko mialo rece i nogi? od remontu? od reklamy? od zaproszenia sanepidu? od pracownikow? jestem sama z tym dlatego pytam o informacje. Przerażaja mnie papierkowe rzeczy jak sanepid bhp ppoż itd.

      Wszystko sie dzieje naraz wymyslanie logo nazwy menu wystroju zabudowy planowanie remontu zbieranie cv i szykowanie sie do rozmów z przyszlymi pracownikami

      prosze o porady
      Monia

      • This topic was modified 8 years, 5 months ago by moniakuranty.
      #954
      Luk
      Klucznik

        Monia musisz wziąć się ostro do pracy. Takie sprawy jak logo, nazwa, menu i wystrój powinnaś mieć zaplanowane jeszcze przed podpisaniem umowy na lokal. Ale skoro nie masz, to zrób to jak najszybciej. W twoim przypadku korzystne będzie ułożenie harmonogramu – co w który dzień zrobić i trzymanie się tego. Wszystko możesz zlecić albo zrobić samej. Sanepid zaproś gdy będziesz już miała wszystko gotowe. Nie wspomniałaś o budżecie jaki masz do dyspozycji, więc trudno mi coś więcej napisać.

        I pamiętaj - nigdy się nie poddawaj.
        #1184
        Bartłomiej
        Użytkownik

          Sanepid możesz poprosić aby pomogli wyznaczyć miejsca w których powinny znajdować się miejsca na sanitariaty dla pracowników i sprawdzenie czego jeszcze trzeba, lecz i tak powinien on odwiedzić Ciebie na samym końcu. CV mogłaś zbierać przed podpisaniem umowy, tak samo jak logo i inne sprawy mogłaś już załatwiać wcześniej, lecz jeśli masz zająć się remontem to jest też dobra pora na te sprawy. Pozdrawiam.

          #9646
          Aleksander
          Użytkownik

            Hej, jeżeli nie masz logo to polecam różne konkursy w internecie, podczas zmiany logo w naszej restauracji założyliśmy konkurs bodajże na corton’ie i później mogliśmy wybierać z prze najróżniejszych propozycji. Możesz tam również zlecić zaprojektowanie różnych reklam i to wszystko za jednym zamachem, także jeżeli faktycznie nic jeszcze nie masz to zdecydowanie polecam takie rozwiązanie! i zadbaj też o profesjonalne wyposażenie, żebyś nie musiała po jakimś czasie męczyć się z naprawianiem niedziałających sprzętów! Powodzenia 🙂

            wposażenie gastronomii: www.gastrosalon.pl

          Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
          • You must be logged in to reply to this topic.
          Call Now Button