O czym pamiętać oglądając lokal

  • This topic has 1 reply, 2 voices, and was last updated No Replies by Anonymous.
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • #2124
    Camilos
    Użytkownik

    W najbliższym czasie wybieram się na obejrzenie miejscówki na mój lokal. Robię listę rzeczy, o które trzeba zapytać, może coś dorzucicie:
    – długość umowy, czy wystawiają fakturę
    – Śmieci? czy umowa przewiduje wywóz, czy w zakresie najemcy
    – woda? (refaktury, czy trzeba jakoś załatwiać umowę z wodociągami?)
    – Centralne Ogrzewanie? (czy jest, jaki, jaki koszt?)
    – Gaz? (czy jest instalacja gazowa w lokalu/kuchni)
    – Ciepła woda? (czy jest z ciepłowni, czy jakiś junkers, czy bojler elektryczny?)
    – Ochrona? (czy budynek jest ochraniany przez jakąś firmę?)
    – wentylacja/klimatyzacja? (rodzaj, mniej wiecej jak idzie instalacja, któredy, czy są jakieś urządzenia wymuszające obieg?)

    To na chwilę obecną narodziło mi się w głowie, może macie jakieś pomysły? Obiekt jest po lokalu gastronomicznym, ok roku stał pusty. Zobaczymy co to będzie, mam nadzieję, że będzie dobry na moje potrzeby.

    #2215
    Anonymous

    Zapytałbym jeszcze jak szło poprzednikom, czy z koncesja są jakieś problemy czy Sanepid odbiera bez problemu i ogólnie o tajemnice lokalu wypytaj.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Call Now Button