Lokal 16 m2 sanepid

  • This topic has 2 replies, 2 voices, and was last updated No Replies by Kam.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #1848
    Kam
    Użytkownik

    Witam,

    czy orientujecie się czy gdzieś znajdę wytyczne sanepidu co do lokalu – punktu gastronomicznego?
    Zacząłem wynajmować lokal nieduży 16 m2.
    Planuje postawić regały chłodnicze sprzedaż gotowych przywożonych i zapakowanych kanapek.
    Z rysunkiem poszedłem do sanepidu i sanepid koniecznie upiera się, że musi być zaplecze. Jest wc, umywalka. Ale oprócz tego zaplecze chcę. A jak postawię zaplecze to ciężko mi będzie się pomieścić w lokalu lokal kształt prostokąta.

    Czy zaplecze może być w formie otwartej nie oddzielone ścianką? Czy jakieś są wytyczne co do tego?

    Jak dobrze rozmawiać z sanepidem wiem, że to kwestie indywidualne przeważenie ale może macie jakieś uniwersalne rady?

    • This topic was modified 6 years, 10 months ago by Kam.
    #2047
    Anonymous

    Co wg sanepidu ma być na zapleczu i dlaczego je chcą? Coś musieli powiedzieć że czegoś brakuje albo że cos tam musisz robić bo robienie pomieszczenia „bo tak” to troche bez sensu?

    #2091
    Kam
    Użytkownik

    Hej Paczek,

    dzięki za odpowiedź.

    Sanepid powiedział, że pomieszczenie powinno być dla odpoczynku dla pracownika, aby mógł się przebrać.

    Food Trucki jakoś działają więc, a tam przecież nie ma wydzielonego zaplecza!

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Call Now Button