Lokal 16 m2 sanepid

  • This topic has 2 odpowiedzi, 2 odpowiedzi, and was last updated Nie znalazłem opdowiedzi by Kam.
Przeglądajasz 3 wpisy - od 1 do 3 (z 3)
  • Autor
    Wpisy
  • #1848
    Kam
    Użytkownik

    Witam,

    czy orientujecie się czy gdzieś znajdę wytyczne sanepidu co do lokalu – punktu gastronomicznego?
    Zacząłem wynajmować lokal nieduży 16 m2.
    Planuje postawić regały chłodnicze sprzedaż gotowych przywożonych i zapakowanych kanapek.
    Z rysunkiem poszedłem do sanepidu i sanepid koniecznie upiera się, że musi być zaplecze. Jest wc, umywalka. Ale oprócz tego zaplecze chcę. A jak postawię zaplecze to ciężko mi będzie się pomieścić w lokalu lokal kształt prostokąta.

    Czy zaplecze może być w formie otwartej nie oddzielone ścianką? Czy jakieś są wytyczne co do tego?

    Jak dobrze rozmawiać z sanepidem wiem, że to kwestie indywidualne przeważenie ale może macie jakieś uniwersalne rady?

    • Ten temat został zmodyfikowany 6 years, 6 months temu przez Kam.
    #2047
    Anonim

    Co wg sanepidu ma być na zapleczu i dlaczego je chcą? Coś musieli powiedzieć że czegoś brakuje albo że cos tam musisz robić bo robienie pomieszczenia „bo tak” to troche bez sensu?

    #2091
    Kam
    Użytkownik

    Hej Paczek,

    dzięki za odpowiedź.

    Sanepid powiedział, że pomieszczenie powinno być dla odpoczynku dla pracownika, aby mógł się przebrać.

    Food Trucki jakoś działają więc, a tam przecież nie ma wydzielonego zaplecza!

Przeglądajasz 3 wpisy - od 1 do 3 (z 3)
  • Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.
Call Now Button