Lokal 16 m2 sanepid

  • This topic has 2 replies, 2 voices, and was last updated No Replies by Kam.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #1848
    Kam
    Użytkownik

      Witam,

      czy orientujecie się czy gdzieś znajdę wytyczne sanepidu co do lokalu – punktu gastronomicznego?
      Zacząłem wynajmować lokal nieduży 16 m2.
      Planuje postawić regały chłodnicze sprzedaż gotowych przywożonych i zapakowanych kanapek.
      Z rysunkiem poszedłem do sanepidu i sanepid koniecznie upiera się, że musi być zaplecze. Jest wc, umywalka. Ale oprócz tego zaplecze chcę. A jak postawię zaplecze to ciężko mi będzie się pomieścić w lokalu lokal kształt prostokąta.

      Czy zaplecze może być w formie otwartej nie oddzielone ścianką? Czy jakieś są wytyczne co do tego?

      Jak dobrze rozmawiać z sanepidem wiem, że to kwestie indywidualne przeważenie ale może macie jakieś uniwersalne rady?

      • This topic was modified 8 years, 9 months ago by Kam.
      #2047
      Anonymous

        Co wg sanepidu ma być na zapleczu i dlaczego je chcą? Coś musieli powiedzieć że czegoś brakuje albo że cos tam musisz robić bo robienie pomieszczenia “bo tak” to troche bez sensu?

        #2091
        Kam
        Użytkownik

          Hej Paczek,

          dzięki za odpowiedź.

          Sanepid powiedział, że pomieszczenie powinno być dla odpoczynku dla pracownika, aby mógł się przebrać.

          Food Trucki jakoś działają więc, a tam przecież nie ma wydzielonego zaplecza!

        Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
        • You must be logged in to reply to this topic.
        Call Now Button