Cześć!
Chcę założyć klub muzyczny, w którym odbywać się będą koncerty i na tym skupiać się będzie nasza działalność. Niemniej – co jasne – w ramach takiego klubu funkcjonować będzie także pub.
Nie za bardzo jestem jeszcze zorientowany w wymogach sanepidu, więc prosiłbym kogoś życzliwego i posiadającego wiedzę o przybliżenie mi tych kwestii.
W samym pubie podawać będziemy głównie piwo (coś na kształt pubów typu multitap), ale serwowane będą też inne alkohole (w tym drinki i koktajle) oraz napoje gazowane czy też kawa/herbata.
Co wiem?
– że podłoga musi być łatwo zmywalna – OK
– że muszę mieć zmywarkę z wyparzarką – OK
– że muszę mieć szafkę na środki czystości – OK
– że muszę wydzielić toaletę dla kobiet i toaletę dla mężczyzn – czy są tu jakieś dodatkowe wymogi?
– że musi być wydzielona droga ewakuacyjna i musi być osobne wyjść ewakuacyjne – OK
– że musi działać wentylacja – czy są jakieś określone wymogi? (pytam, bo to jest przygotowane w lokalu, który zamierzam wynająć, stąd chcę skonfrontować ofertę właściciela z tym, co jest mi potrzebne)