Jakie mięso do hamburgerów?

  • This topic has 4 replies, 4 voices, and was last updated No Replies by Camilos.
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #1722
    Karol
    Użytkownik

    Jak sądzicie czy warto kupować mięso wołowe czy lepiej zostać przy wieprzowinie? Cena wołowiny jest jednak dużo większa…

    #1771
    Camilos
    Użytkownik

    Cześć!Budka już stoi czy na razie plany?
    Jeśli chcesz sprzedawać hamburgery to tylko wołowina, na wieprzowinie to niestety patrząc od strony „sztuki kulinarnej” nie są hamburgery tylko burgery wieprzowe. Niby szczegół ale ktoś się może poczuć oszukany.
    Przynajmniej ja bym to tak widział.

    #1772
    Katarzyna
    Użytkownik

    Witam,

    nie używałabym wołowiny 100%. Z mojego doświadczenia wiem,że smaczenijszy burger to proporcja 80% wołowiny 20% wieprzowiny. Burger jest bardziej soczysty i nie kruszy się. Nie wymaga dodatków jakiś jajek czy innych pseudo burgerowych ulepszaczy.

    Powodzenia!
    K.

    #1862
    Luk
    Klucznik

    Pytanie czy chcesz iść w target typowego fast foodu czy w slow food. Jeśli to pierwsze, to zapewne nie będziesz przygotowywał sam kotletów tylko kupował mrożonki. Taka klientela nie jest wybredna. Z kolei pójście w jakość, czyli w slow food wiąże się ze samodzielnym robieniem kotletów. Wówczas warto testować proporcje.

    I pamiętaj - nigdy się nie poddawaj.
    #1871
    Camilos
    Użytkownik

    Jeślo to ma być budka z burgerami, to może być ciężko pod względem sanepidu o samodzielne przygotowywanie i testowanie proporcji. Chyba, że dostawca jest od razu producentem i da się załatwić jakieś zmiany składu, ale przy tak małej skali działanie to nie sądzę.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Call Now Button