31/08/2017 at 10:10
#9155
Treść wiadomości: Witam Planuję otworzyć nieduży lokal serfujący kebab, gyros itp. Mam kilka wstępnych pytań. 1. Jak oszacować średnią ilość dań jaką może udać mi się dziennie sprzedać. Wiem, że to zależy od pory roku, lokalizacji, jedzenia itp. ale w jaki sposób mogę zbadać tą wartość. 2. Podczas wynajmu lokalu jakie obrać najbezpieczniejsze i najkorzystniejsze warunki by zabezpieczyć się w razie szybkiego upadku. 3. Czy dotacje z UE są zwrotne ? Jeżeli to zależy, to od czego ? 4. Jakie są metody zabezpieczeń w razie niepowodzenia? Mam na myśli wsparcie od gminy, powiatu, państwa lub instytucji. 5 Od czego zacząć? Jak ma wyglądać plan działań co najpierw zrobić, gdzie najpierw złożyć dokumenty?