Reply To: Promocja Restauracji

#1863
Luk
Klucznik

    Cześć Grzegorz,
    gratuluję eleganckiej restauracji.
    Goście z reguły nie mówią wprost o negatywnych opiniach. Czasami powodem bycia na “nie” nie są nawet dania – może to być wystrój, okolica, wygląd budynku, zapach, ceny, naświetlenie, ludzie… Ba! Może być też tak, że nie znajdziesz u siebie nic pejoratywnego! Jednak mimo wszystko powód jakiś jest. Może to być np. konkurencja, z którą macie jeden target a która oferuje gościom coś, czego wy nie macie. Strzelam – nigdy u Was nie byłem i nie badałem rynku, więc nie bierz tego do siebie.
    Macie piękne dania. Zdjęcia są cudowne, ale dodałbym do nich opis słowny. To co wy widzicie na zdjęciu, nie jest takie oczywiste dla przeciętnego Kowalskiego. Umiejętne, intrygujące opisy tych pięknych zdjęć potraw, mogą zachęcić do jedzenia i odwiedzenia Was. Dodatkowo jeśli cenę macie dobrą, to warto o niej wspomnieć w opisie.
    Czy szyld który jest na jednym ze zdjęć na fb jest aktualny? Logo macie ładne, ale nie widać go szyldzie. Gdyby ktoś pokazał mi szyld, to powiedziałbym że to tawerna z piwem i rumem, w której można spotkać piratów 😉
    Czy obok wejścia głównego macie tablicę z menu?
    Dużo robi też tradycja miejsca. Co tam było wcześniej? Czy był tam lokal gastro? Dlaczego został zamknięty? Warto dotrzeć do byłych właścicieli albo pracowników, zaprosić na kawę i porozmawiać. Czasami można się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy.
    To tyle ode mnie. Tak jak napisałem są to luźne stwierdzenia i domysły. Powodzenia Ci życzę i mam nadzieję, że przy wizycie w stolicy Wielkopolski będzie mi dane u Ciebie gościć.

    I pamiętaj - nigdy się nie poddawaj.
    Call Now Button