projekty technologiczne

Projekty technologiczne Katowice, Gliwice, Sosnowiec, Tychy

ZADZWOŃ
57 607-31-77


Jeśli planujesz zamówić projekt technologiczny w Katowicach lub wykonać samemu projekt technologiczny lokalu gastronomicznego, musisz wiedzieć o najważniejszych kwestiach z nim związanych.

Otóż każdy projekt technologiczny lokalu powinien być zgodny z zasadami HACCP, zwłaszcza z Rozporządzeniem WE 852/2004 a także z polskimi przepisami sanitarnymi i BHP. Ponadto aby mieć pewność co do jakości wykonania, projekty technologiczne muszą być uzgadniane z rzeczoznawcą oraz zaopiniowane w Sanepidzie.

Warto, abyś specjalistę który wykona dla Ciebie projekt technologiczny lokalu w Katowicach lub innym mieście województwa śląskiego zaprosił na oględziny. Projektant może oczywiście zrobić projekt zdalnie – posiłkując się projektem architektonicznym.

Specjaliści wykonujący projekty technologiczne są do Twojej dyspozycji na terenie miast: Katowice, Sosnowiec, Częstochowa, Gliwice, Bielsko-Biała, Zabrze, Rybnik, Ruda Śląska, Bytom, Jastrzębie Zdrój, Żory, Wodzisław Śląski a także w mniejszych miejscowościach województwa śląskiego.

Sprawy jakie musisz rozwiązać podczas wykonywania projektu technologicznego restauracji, kawiarni, pubu lub innego lokalu gastronomicznego:

  • umiejscowienie urządzeń gastronomicznych – a więc pamiętaj, najpierw projekt technologiczny a dopiero potem zakup wyposażenia do lokalu,
  • oferta kulinarna lokalu – to, co zamierzasz oferować ma ogromny wpływ na sporządzenie dokumentacji HACCP lub GMP/GHP w Katowicach a co za tym idzie na wykonanie projektu technologicznego,
  • zatrudnienie personelu – liczba osób na kuchni w przeliczeniu na 1m2 musi być zgodna z przepisami, a więc wpływa na wygląd projektu.

Kwestie techniczne brane pod uwagę przy sporządzaniu projektu technologicznego:

  • instalacja elektryczna,
  • wodno-kanalizacyjna,
  • wentylacja mechaniczna i klimatyzacja,
  • chłodnia i mroźnia,
  • gaz,
  • centralne ogrzewanie,
  • pomiary pomieszczeń.

Projekt technologiczny Katowice – CENA

Pamiętaj, że cena za projekt technologiczny jest uzależniony od rodzaju działalności i jej skomplikowania, metrów kwadratowych lokalu jak a co za tym idzie od pracogodzin. Widełki wynoszą od niecałych 1500 złotych w małej gastronomii do nawet 5000 złotych w dużych restauracjach.

projekt technologiczny katowice

Projekt technologiczny w Katowicach zleć Managero.pl

Projekty technologiczne lokalu – FAQ

Kto może wykonać projekt technologiczny?

Projekty technologiczne w miastach Katowice, Sosnowiec, Tychy i Gliwice wykonują fachowcy Managero. Możesz również wykonać projekt kuchni samodzielnie, lecz nie zawsze Sanepid się zgodzi. Sanepid może nie wyrazić zgody na własne rysunki i zażądać fachowego projektu wraz z podpisem rzeczoznawcy.

Projekt technologiczny - co to jest?

Projekt technologiczny jest dokumentem, który bardzo często jest nieodzowny do otworzenia lokalu gastronomicznego. Projekty technologiczne przedstawiają układ funkcjonalny i ciągi technologiczne. Projekt pomaga w organizacji pracy na kuchni i sali. Po projektem podpisuje się rzeczoznawca ds. sanitarno-higienicznych.

Z czego składa się projekt technologiczny?

Projekty technologiczne składają się z dwóch części. Pierwsza część to opis technologii, druga - rysunek. Układ pomieszczeń musi być zaprojektowany zgodnie z przepisami technicznymi, sanitarno-higienicznymi i bezpieczeństwa żywności.

Czy projekt technologiczny można wykonać online?

Jeśli otwierasz restaurację w Katowicach, Sosnowcu, Gliwicach, Tychach lub innym mieście woj. śląskiego, możesz zlecić wykonanie projektu technologicznego specjaliście z innej części Polski. Aby to uczynić, należy przygotować rzut lokalu (np. zdjęcie) wraz z podanymi wymiarami i oznaczeniem gniazdek, wentylacji i innych mediów. Dane musisz przesłać do projektanta, który na tej podstawie wykona projekt technologiczny.

Projekty technologiczne Katowice – kontakt

Zadzwoń: 57 607-31-77 lub wypełnij poniższy formularz jeśli potrzebujesz wykonać projekt technologiczny w Katowicach lub w innym mieście woj. śląskiego.

Wypełnij formularz lub zadzwoń: 57 607-31-77

    Imię i nazwisko

    Twoje miasto

    Opisz w czym potrzebujesz wsparcia

    Adres email

    Nr telefonu

    Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji pomocy w ramach powyższego zapytania, zgodnie z Polityką Prywatności. Wiem, że zgodę tą mogę w każdej chwili wycofać.

    Chcę otrzymywać newsletter z artykułami pomocnymi dla branży gastronomicznej

    Oceń
    [Głosów: 2 Ocena: 5]
    Call Now Button